Wat is de OV-chipkaart?

De OV-chipkaart is het betaalmiddel voor het openbaar vervoer in Nederland. Met een OV-chipkaart op zak hoeft u niet meer na te denken over strippenkaarten of metrotickets. U laadt de kaart op met een saldo in euro's of u zet er een reisproduct op zoals een enkele reis, een maandabonnement voor woon-werkverkeer of een trajectkaart.

Bankpasje

De OV-chipkaart is een plastic pas ter grootte van een bankpasje dat in uw portemonnee past. Er zijn verschillende kaarten in omloop. Er zijn bijvoorbeeld OV-chipkaarten van de NS, het GVB of van de RET, er zijn persoonlijke en anonieme OV-chipkaarten. Een OV-chipkaart is altijd herkenbaar aan het roze logo. De chip in de OV-chipkaart is niet zichtbaar.

Op uw persoonlijke OV-chipkaart staan uw pasfoto, geboortedatum, de geldigheidsdatum en het OV-chipkaartnummer. Op een anonieme OV-chipkaart staat (vaak) het logo van de vervoerder en de geldigheidsdatum.

Uitleg van Steffie

Steffie legt op www.uitlegov-chipkaart.nl het reizen met de OV-chipkaart uit. Zij gebruikt daarbij tekst en tekeningen. Ook kunt u online oefenen met reizen.

Meer informatie

Daarnaast vindt u ook op www.ov-chipkaart.nl precies uitgelegd hoe de OV-chipkaart werkt.

Was dit artikel nuttig?

Geen antwoord op je vraag gevonden?