OV-chipkaart kapot, verloren of gestolen

Wanneer uw OV-chipkaart vervangen moet worden, dient u zo snel mogelijk een vervangende of nieuwe kaart aan te vragen. Dit kan via ov-chipkaart.nl. U heeft uw nieuwe kaart binnen gemiddeld drie werkdagen in huis.


Persoonlijke OV-chipkaart defect/kapot, verloren/gestolen of (bijna) verlopen
- Doet uw persoonlijke OV-chipkaart het niet meer? Controleer dan waar dit aan kan liggen d.m.v. van deze stappen. Als uw persoonlijke OV-chipkaart echt kapot is kunt u een vervangende kaart aanvragen via ov-chipkaart.nl  

- Is uw persoonlijke OV-chipkaart kwijt of gestolen? Zorg er dan voor dat deze z.s.m. geblokkeerd wordt. Meer informatie over het blokkeren van je persoonlijke OV-chipkaart leest u hier.

- Als uw persoonlijke OV-chipkaart (bijna) verloopt dient u een vervangende OV-chipkaart aan te vragen. Dat doet u via ov-chipkaart.nl. Ook kunt direct uw overgebleven saldo terugvragen. 

Let op! Zorg ervoor dat u kiest voor het aanvragen van een vervangende kaart en niet van een nieuwe kaart. Bij een vervangende kaart worden alle huidige producten namelijk automatisch overgezet van de oude kaart naar de nieuwe kaart. Had u een bepaald product al wel aangeschaft en betaald maar nog niet bij een oplaadpunt op de kaart gezet, dan is dit product nog niet actief en wordt het dus ook niet overgeplaatst op de nieuwe kaart. In dat geval adviseren wij het reeds betaalde product te laten beëindigen middels het invullen van ons contactformulier ‘beëindigen OV- chipkaartproducten’ en voor de nieuwe kaart via onze website een nieuw product aan te schaffen zodra u die kaart in huis heeft.

Anonieme OV-chipkaart defect/kapot, verloren/gestolen of (bijna) verlopen
Een anonieme OV-chipkaart kan niet geblokkeerd of vervangen worden, maar alleen worden beëindigd. U dient hiervoor een nieuwe kaart te kopen via OV-chipkaart.nl of bij u in de buurt. Wel kun u uw saldo terugvragen. Bekijk hier hoe u de anonieme OV-chipkaart kunt beëindigen en hoe u uw saldo terug kunt vragen.

In de tussentijd
Gedurende de periode dat u wacht op de levering van uw OV-chipkaart bent u zelf verantwoordelijk voor het regelen van een vervangend vervoerbewijs. Mocht u geen anonieme chipkaart thuis hebben liggen, dan is het altijd mogelijk om een ritkaart bij de chauffeur aan te schaffen. Eventuele extra gemaakte kosten in de tussentijd kunt u niet declareren.